• logo-rock-steady-boxing-het-gooi

Rock Steady Boxing Het Gooi

Rock Steady Boxing (RSB) is een Amerikaans non-contact boksprogramma wat speciaal is ontwikkeld voor mensen met Parkinson. De vereniging ParkinsonSport.nl heeft donderdag 11 april 2019 op Wereld Parkinson Dag de tweede Rock Steady Boxing Affiliate van Nederland geopend. De prachtige trainingslocatie is bij sportschool Coronel Sports in Huizen.

Boksen en Parkinson

Boksen is een veelzijdige sport en dat past goed bij Parkinson, omdat het (helaas) een veelzijdige ziekte is. RSB werkt met ‘Plans of the Week’- trainingen. Elke week train je tegen een ander symptoom van Parkinson. Zoals traagheid, kleine bewegingen, moeilijk lopen, zachte stem, tremor, freezing (voeten die aan de grond ‘plakken’) en evenwichtsproblemen. Er wordt twee keer per week 90 minuten getraind. Een training bestaat altijd uit een warming-up, een boks workout, krachttraining en een cooling down. Er wordt niet alleen fysiek, maar ook cognitief getraind. Boksen vereist een behoorlijke concentratie en er wordt nog een breintraining aan toegevoegd. Dat helpt om je hersenen ‘fit’ te houden.

Voor wie is dit geschikt?

Voor iedereen met Parkinson die het lekker vindt om samen intensief te sporten. Je hoeft geen sporter te zijn, om mee te doen. Sommige mensen moeten wel echt een psychologische drempel over om bij Rock Steady Boxing Het Gooi binnen te stappen. Dat is begrijpelijk, maar er zal alles aan gedaan worden om je op je gemak te stellen. Er wordt uitgebreid tde tijd genomen om nieuwe leden wegwijs te maken. We hebben zelf ook ooit de eerste stap gezet!

Wie zijn de coaches?

Een aantal van onze sporters met Parkinson heeft de officiële Rock Steady Boxing Coach opleiding gedaan en de benodigde certificaten gehaald in het Europese RSB opleidingscentrum in Oslo. We geloven dat dat onze kracht is en we regelen alles zelf. We hebben zelf Parkinson en daardoor wordt er begrepen hoe het is om tegen de symptomen te vechten en we weten hoe hard we de RSB trainingen nodig hebben.
De 3 coaches zijn: Jan Groothuis, Mariëtte Robijn en Wim Rozenberg.

De coaches van Rock Steady Boxing het Gooi

Opleiding tot RSB Coach

Sport je bij Rock Steady Boxing Het Gooi en wil je extra investeren in jezelf en in ons programma, dan kun je via onze vereniging de opleiding tot RSB Coach doen.

Informatie

Rock Steady Boxing Het Gooi
Trainingslocatie: Coronel Sports Huizen
Trainingstijden: dinsdag 10:15 - 11:45 uur en donderdag 13:30 - 15:00 uur
Contributie: € 37,50 per maand

Aanmelden via www.parkinsonsport.nl

Like onze Facebookpagina voor het laatste nieuws: rocksteadyboxinghetgooi

Rock Steady Boxing het Gooi

Nieuws

  • We gaan buiten sporten bij Coronel Sports Huizen

    Vanaf maandag 18 mei kunnen onze leden gebruik maken van de mogelijkheid om b...

    Lees meer
  • Compensatie voor onze leden

    Er is op 1 april 2020 een compensatieregeling per e-mail naar al onze leden g...

    Lees meer
Meer nieuws

De volgende lessen zijn nu bezig

Er zijn momenteel geen lessen bezig.

Eerst volgende lessen

Er zijn momenteel geen volgende lessen.