• Standaard header

Coronel Sports investeert in ruim 600 zonnepanelen

Coronel Sports is al jaren bezig met het terugbrengen van het energieverbruik door te investeren in energiebesparende maatregelen. Voor een groot gedeelte is bijvoorbeeld de conventionele binnenverlichting inmiddels vervangen voor ledverlichting, zo ook de tennishal, blaashal en squashbanen. De reeds genomen maatregelen hebben er voor gezorgd dat ons energieverbruik met ruim twintig procent is teruggebracht.

In het verlengde van al deze maatregelen is inmiddels ook opdracht verstrekt om ruim 600 zonnepanelen op het dak van de sport- en tennishal te installeren. Hiermee zal in de toekomst ongeveer 170.000 kWh opgewekt worden en daarmee gaan wij ruim 30% van ons eigen stroomverbruik zelf opwekken.

De afgelopen jaren hebben we meerdere keren onderzocht of investeren in zonnepanelen behalve vanuit het perspectief van duurzaamheid ook vanuit bedrijfseconomisch perspectief te verantwoorden was. In het verleden was bijvoorbeeld de installatie nog te zwaar voor het dak, hadden de panelen te weinig opbrengst of was de techniek nog te duur om ook een bedrijfseconomisch verantwoorde beslissing te nemen. Bij de laatste businesscase vielen alle kwartjes op de juiste plek en hebben wij de knoop doorgehakt.

Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg begonnen. Uiterlijk aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 zal de installatie in gebruik worden genomen.

Nieuws

  • Openingstijden Coronel Sports Huizen tijdens de feestdagen

    Lees meer
  • Squashbanen vernieuwd bij Coronel Sports Huizen

    Afgelopen weken zijn alle squashbanen bij Coronel Sports in Huizen volledig g...

    Lees meer
Meer nieuws

De volgende lessen zijn nu bezig

Er zijn momenteel geen lessen bezig.

Eerst volgende lessen

  • 09.00 uurTotal Body
  • 9.00 uurFast Fit

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.